|
czy to ciąża pozamaciczna? (aaaaaskaaaaa) |
|
|
ja proponuje udac sie do innego lekarza, aby porownac diagnozy, bo jak wiadomo lekarze nie sa nieomylni i tak jak powiedziala moja przedmowczyni, lekarz mogl nie zauwazyc. najlepej zapisz sie do jakiegos najlepszego specjalisty, bo zdrowie jest najważniejsze (więcej...) |
|
|
ciąża pozamaciczna ( CommentAuthorpati82-82) |
|
|
Dziś dowiedziałam się że jestem w ciąży ale niestety pozamacicznej:(usunięcie jest konieczne a ja nie wiem jak sobie z tym poradzić:(cieszyłam się z tego bobasa:( (więcej...) |
|
|
jak do tego dochodzi? (pieska) |
|
|
ja mam takie pytanie, ktore moze wydac sie troszeczke banalne i glupie, ale jak to sie dzieje ze ciaza staje sie pozamaciczna? znaczy jak do tego dochodzi? (więcej...) |
|
|
nie rozumiem (brzoza) |
|
|
witaj, tak tez było w moim przypadku, zadałam to pytanie lekarzowi, a lekarz odpowiedział że tak czasem się zdarza, ze poprostu trafiło na mnie. Z medycznego punktu widzenia nie podali przyczyny.Przykro mi, napisz do mnie jeśli chcesz na email: vanessi-vanessi@xxx , mam konto na wp (więcej...) |
|
|
przykre wspomnienie (marysia) |
|
|
rok temu w maju miałam usuniętą ciążę pozamaciczną.to był dla mnie xxxłam przyczyn żeby to jakoś wyjaśnić bo wcześniej nie stwierdzono u mnie żadnych nieprawidłowośći ale tak po prostu się zdarza. lekarz jedynie mnie pocieszył że kolejna próba zajscia w ciąże powinna się udać.faktycznie udała sie:) dzisiaj mija rocznica od tamtego zabiegu. jestem w 7 miesiącu ciąży i mam nadzieję że wszystko się szczęśliwie zakończy. (więcej...) |
|
|
objawy ciąży pozamacicznej (Kate) |
|
|
WITAM, ja tez należę do grona osób które przeżyły ciążę pozamaciczną,miałam ją usunietą w grudniu 2010 i tak samo jak kolezanka powyżej w wyniku operacji mam usunięty lewy jajowód, oto mój e-mail: vanessi-vanessi@xxx, jeżeli macie ochotę proszę o kontakt, wspólnie możemy podzielić się swoimi spostrzezeniami ewentualnie przeżyciami, pozdrawiam (więcej...) |
|
|
Ciąża pozamaciczna (Julia) |
|
|
Nie można jej donosić. Konieczne jest usunięcie - dla zdrowia, a pewnie i życia kobiety. Przyczyny są tak zróżnicowane, że ciężko jednoznacznie stwierdzić powód. (więcej...) |
|
|
jedna ciąża pozamaciczna (Kalina) |
|
|
podbijam! ktoś może odpowiedzieć? (więcej...) |

Ciąża zagrożona
Okres spodziewania się przyjścia na świat dziecka jest bardzo ekscytujący, jednak dla mam, których ciąża związana jest z ryzykiem, w równej mierze może on przynosić ogromny stres.
Prowadzenie ciąży
Jeśli masz ponad 35 lat, lekarz powinien poinformować cię o badaniu zwanym amniopunkcją, którą wykonuje się od 15 do 18 tygodnia ciąży, w celu wyeliminowania ryzyka zachorowania dziecka na zespół Downa, Touretta, czy inne.