| Tytuł: | ciąża pozamaciczna |
| Autor: | pati82-82 19.4.2010, 10:47 |
| xxx tutaj nowa i szukam dziewczyn,które przeżyły to co xxx lutym okazało się,że jestem w ciąży,ale pozamacicznej:(( Moje maleństwo zagnieździło się w lewym jajowodzie i musięli mi je usunąć przez podanie methotrexatu. Do dzisiaj nie potrafię się z tym pogodzić...Czy którś z Was ma też tak smutne przeżycia jak ja?? | |
| Autor: | Asia 14.9.2010, 21:24 |
| Ja jestem w fazie oczekiwań, wczoraj byłam na USG gdzie w opisie badania czytam JAMA MACICY PUSTA, dziś robiłam badanie krwi z którego wynika 6 tydzień ciąży po 48 godzinach mam powtórzyć- modle się żeby HCG mi dwukrotnie wzrosło ale szanse małe bo mam brązowe plamienia. . . szkoda bo dorosłam już do tego by być mamą . . . Pozdrawiam wszystkich tak samo zasmuconych jak ja . . . | |
| Autor: | asia 16.9.2010, 17:53 |
| HCB 1324 mmmmmmmmm wynikałoby że niskie ale była na USG i tym razem pęcherzyk już się pojawił, do zapłodnienia doszło w ostatniej chwili i dlatego jeszcze tydzień temu nic nie było widać, jestem bardzo szczęśliwa 4/5 tydzień, trzyma za wszystkich kciuki i doradzam módlcie się a bedzie wszystko dobrze :) | |
| Autor: | 15.4.2011, 13:51 |
| Dziś dowiedziałam się że jestem w ciąży ale niestety pozamacicznej:(usunięcie jest konieczne a ja nie wiem jak sobie z tym poradzić:(cieszyłam się z tego bobasa:( | |
Ciąża zagrożona
Okres spodziewania się przyjścia na świat dziecka jest bardzo ekscytujący, jednak dla mam, których ciąża związana jest z ryzykiem, w równej mierze może on przynosić ogromny stres.
Prowadzenie ciąży
Jeśli masz ponad 35 lat, lekarz powinien poinformować cię o badaniu zwanym amniopunkcją, którą wykonuje się od 15 do 18 tygodnia ciąży, w celu wyeliminowania ryzyka zachorowania dziecka na zespół Downa, Touretta, czy inne.