| Tytuł: | nie rozumiem |
| Autor: | brzoza 28.9.2010, 14:29 |
| dowiedzialam sie ze jestem w ciazy pozamacicznej. jak to mozliwe skoro nigdy nie mialam endometriozy, zadnych operacji, nie mialam nigdy problemu z bezplodnoscia i nie mam zadnych blizn. zawsze bylam zdrowa i nie rozumiem jak sie to moglo stac. chodzilam do ginekologa i wszystko bylo dobrze, nie stwierdzono rowniez u mnie zadnych nieprawidlowosci w budowie scian jajowodów ani nigdzie indziej. dlaczego wiec plod zagniezdzil sie gdzie indziej niz powinien? | |
| Tytuł: | nie rozumiem |
| Autor: | vanessi 23.1.2012, 22:52 |
| witaj, tak tez było w moim przypadku, zadałam to pytanie lekarzowi, a lekarz odpowiedział że tak czasem się zdarza, ze poprostu trafiło na mnie. Z medycznego punktu widzenia nie podali przyczyny.Przykro mi, napisz do mnie jeśli chcesz na email: vanessi-vanessi@xxx , mam konto na wp | |
Ciąża zagrożona
Okres spodziewania się przyjścia na świat dziecka jest bardzo ekscytujący, jednak dla mam, których ciąża związana jest z ryzykiem, w równej mierze może on przynosić ogromny stres.
Prowadzenie ciąży
Jeśli masz ponad 35 lat, lekarz powinien poinformować cię o badaniu zwanym amniopunkcją, którą wykonuje się od 15 do 18 tygodnia ciąży, w celu wyeliminowania ryzyka zachorowania dziecka na zespół Downa, Touretta, czy inne.