Ciąża pozamaciczna

ciaza-pozamaciczna_wiem_o_zdrowiu

Forum -> przykre wspomnienie

Tytuł:przykre wspomnienie
Autor:
14.5.2011, 14:44
rok temu w maju miałam usuniętą ciążę pozamaciczną.to był dla mnie xxxłam przyczyn żeby to jakoś wyjaśnić bo wcześniej nie stwierdzono u mnie żadnych nieprawidłowośći ale tak po prostu się zdarza. lekarz jedynie mnie pocieszył że kolejna próba zajscia w ciąże powinna się udać.faktycznie udała sie:) dzisiaj mija rocznica od tamtego zabiegu. jestem w 7 miesiącu ciąży i mam nadzieję że wszystko się szczęśliwie zakończy.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest wolniejsze: ślimak czy gepard?

ciaza-pozamaciczna_ciekawostki

Ciekawostki

Zapalenie pochwy

Problem infekcji pochwy dotyczy znacznej części kobiet, spowodowany jest zachwianiem równowagi flory bakteryjnej (przewaga złych bakterii). W kobiecej pochwie znajdują się naturalne bakterie, odpowiedzialne za ów stan równowagi, szczególną rolę odgrywają tu pałeczki kwasy mlekowego.

Czy wiesz, że...

Ciąża zagrożona
Okres spodziewania się przyjścia na świat dziecka jest bardzo ekscytujący, jednak dla mam, których ciąża związana jest z ryzykiem, w równej mierze może on przynosić ogromny stres.

Polecamy

Prowadzenie ciąży
Jeśli masz ponad 35 lat, lekarz powinien poinformować cię o badaniu zwanym amniopunkcją, którą wykonuje się od 15 do 18 tygodnia ciąży, w celu wyeliminowania ryzyka zachorowania dziecka na zespół Downa, Touretta, czy inne.

Archiwum

W czasach międzywojennych ubieg ego wieku rozpoczęto badania nad szczególną substancją czynną o nazwie metamizol, która jest znana i stosowana aż do obecnych czasów. Dzięki swojej szybkości dzia ania oraz wyjątkowej skuteczności w uśmierzaniu bólu i gorączki zyska uznanie większości Polaków i ludzi na ca ym świecie. Dość powiedzieć, że jego sprzedaż rocznie sięga, aż 75 milionów tabletek. Metamizol po raz pierwszy został wprowadzony na rynek w 1922 roku pod nazwą Novalgin. Pyralgina jest to nic innego jak metamizol sodowy, o właściwościach przeciwgorączkowych oraz przeciwbólowych.