| Tytuł: | objawy ciąży pozamacicznej |
| Autor: | Kate 2.9.2011, 17:48 |
| /witam was/ jestem w ciąży, robiłam test (+), jestem szczęśliwa, ale niepokoi mnie dość ostry ból brzucha czy to może być początkowy objaw ciąży pozamacicznej? | |
| Autor: | polinaa 19.10.2011, 20:49 |
| ja wlasnie dowiedzialam sie ze jestem w ciazy pozamacicznej ..bardzo sie boje tego mialam bule podbrzusza i byly one silne | |
| Autor: | Paulina 13.1.2012, 16:31 |
| W czerwcu 2010r też miałam usuniętą ciążę pozamaciczną. Dostałam krwotoku i strasznego bólu brzucha,że traciłam co chwilę przytomność. Trafiłam do szpitala praktycznie od razu na stół operacyjny, chwilę warzyły o moim życiu i ledwo mnie uratowali. Pękła mi komórka jajowa i usunęli mi lewy jajowód.. Nie mogłam sobie z tym poradzić i było mi bardzo ciężko. Niestety staramy się z mężem o dziecko i nic.. Jestem załamana!!!! | |
| Autor: | vanessi 23.1.2012, 22:46 |
| WITAM, ja tez należę do grona osób które przeżyły ciążę pozamaciczną,miałam ją usunietą w grudniu 2010 i tak samo jak kolezanka powyżej w wyniku operacji mam usunięty lewy jajowód, oto mój e-mail: vanessi-vanessi@xxx, jeżeli macie ochotę proszę o kontakt, wspólnie możemy podzielić się swoimi spostrzezeniami ewentualnie przeżyciami, pozdrawiam | |
Ciąża zagrożona
Okres spodziewania się przyjścia na świat dziecka jest bardzo ekscytujący, jednak dla mam, których ciąża związana jest z ryzykiem, w równej mierze może on przynosić ogromny stres.
Prowadzenie ciąży
Jeśli masz ponad 35 lat, lekarz powinien poinformować cię o badaniu zwanym amniopunkcją, którą wykonuje się od 15 do 18 tygodnia ciąży, w celu wyeliminowania ryzyka zachorowania dziecka na zespół Downa, Touretta, czy inne.